Roeien is een leuke en gezonde watersport die bijna het hele jaar door kan worden beoefend. Roeien is zo gezond omdat het een buitensport is waarbij je bijna alle spieren gebruikt. Hierdoor worden je spieren op een verantwoorde manier versterkt. Het is ook een geschikte sport om de conditie op te bouwen of op peil te houden.

Roeien is een low-impact sport en onafhankelijk van je leeftijd. Iedereen van jong tot oud kan dus leren roeien. En als je dat kunt doen op de prachtige rivier de Linge, dan is het natuurlijk helemaal fantastisch! Zodra je de eerste beginselen onder de knie hebt, kun je al onder begeleiding het water op. En heb je eenmaal je stuurdiploma behaald, dan kun je er zelfs in je eentje opuit trekken wanneer het jou uitkomt!

Er zijn natuurlijk wel regels waaraan je je bij het roeien moet houden. In het roeiboek, onderaan dit artikel, lees je hier alles over.

Een beknopte en heldere uitleg van het roeien is te vinden op Wikipedia. Lees hier over de essentie van de roeitechniek en de meest voorkomende begrippen in de roeisport. En vind je hieronder een videoclip over de roeibeweging.