Roeivereniging Leerdam (RVL) is een gezellige, actieve roeivereniging aan de Linge. De vereniging is in 1963 opgericht en is uitgegroeid tot een vereniging met bijna 200 leden. Iedereen is welkom: ervaren roeiers en beginners. Onze leden zijn voornamelijk recreatieve roeiers, maar we hebben ook wedstrijdroeiers, marathonroeiers, gezelligheidsroeiers, midweekroeiers en mooi weerroeiers. Daarnaast werken we met scholen samen om jongeren kennis te laten maken met de roeisport. Als beginner krijg je wekelijks instructie en hiermee kun je je diploma’s halen. Als gediplomeerde roeier kun je zelf het water opgaan, in een skiff of in een meerpersoonsboot. Als het vriest, trainen we binnen op de roei-ergometers.

RVL-roeiers doen mee aan wedstrijden, roeimarathons en toertochten in het hele land. Onze eigen toertocht is de 32 kilometer lange Buren-Leerdamtocht. Ook organiseren we jaarlijks zelf een landelijke wedstrijd: De Lingebokaal.

We hebben een knusse kantine en een heerlijk terras met uitzicht op de Linge. Je kunt hier als toeschouwer of roeier terecht voor een kopje koffie, thee of een drankje. Een aantal keer per jaar hebben we feestjes, waaronder de BBQ, kerstborrel en het vrijwilligersfeestje.

 

De roeivereniging is te vinden aan de Lingedijk 27 in Leerdam. Voor een routebeschrijving volg deze link naar Google Maps.

 

Roeivereniging Leerdam
Lingedijk 27
4142 LD Leerdam
0345 - 615 115
KvK 40321751